Popis
Pôvod : je neznámeho pôvodu ale prvé zmienky sú z Francúzska, kde sa stáročia pestuje už od 17. storočia. Je známy aj Sauvignon žltý a Sauvignon zelený, avšak Sauvignon Blanc má väčšie strapce a priemerná úroda dosahuje až 8,5 tony z ha.
Technológia výroby :
- Hrozno: 100% Sauvignon Blanc
- Alkohol: 13 %
- Zvyškový cukor: 1,82 g/l
- Celková kyslosť: 5,59 g/l v C4H606
- PH: 3,16
- Oblasť : Central Valley
- Zber: Február
Teplota kvasenia: 14-16 °C
Alkoholové kvasenie: 20 dní v nerezovej cisterne
Potenciál skladovania: 4-6 roky
Organoleptická analýza :
- Farba: Jasná svetložltá farba s atraktívnymi zelenkavými odtieňmi.
- Vôňa: Citrusový charakter, pripomínajúci grapefruit, pomarančové kvety a jemný tóny maracuya.
- Chuť: Chuť je svieža, chutná a s dobrým objemom. Atraktívne príchute Tropické, s dobrou rovnováhou ovocia a kyslosti.
Podáva sa k studeným misám, rybám, morským špecialitám a šalátom pri teplote 8-10 °C.