Zľava!

Carmenére Tagua Tagua 2018

6.99  4.50  s DPH

Popis

Pôvod : je pôvodom francúzska odroda z oblasti Bordeaux dovezená do Chile. V Európe je táto odroda skoro vymretá, avšak v Chile sa výrazne podieľa na trhu s vínom. Ked v druhej polovici 19. storočia pustošila vinohrady v okolí Bordeaux fyloxéra, len málokto tušil, že je istý koniec pre odrodu carménere používanu na výrobu miestnych obľúbených červených vín. Ešte pred fyloxérovou pliagou, v roku 1850, sa však podarilo vyviesť niekoľko štepov carménere do Chile. Vtedy ešte nik netušil, že odroda bude raz hviezdou v práve v apeláciách Jižnej Ameriky. Odroda je dnes spolu s cabernetom a merlotom súčasťou veľkej čílskej trojice, z ktorej sa vyrábajú najlepšie červené vína krajiny.

Technológia výroby :

  • Hrozno: 100% Carmenere
  • Alkohol: 13,0%
  • Oblasť: Central Valley
  • Zber: Apríl – Máj
  • Teplota kvasenia: 28-30 °C
  • Potenciál skladovania: 6-8 rokov

Organoleptická analýza :

  • Farba: intenzívna červená až načernalá so slivkovým odtieňom
  • Vôňa: skutočný enologický zážitok pre každého degustátora, komplexná s arómou praženia, vlhkej zeme, čokolády, vanilky, ktoré sa prelínajú vyberanou vôňou zrelých lesných plodov a jemnými tónmi tráv a bylín .
  • Chuť: veľmi vyvážená a plná, nachádzame v nej chuť vanilky, ovocia, jemných korenín ako aj horúcej čokolády. Má veľmi dlhú dochuť.
  • Podáva sa k tmavému aj bielemu mäsu, cestovinám a syrom pri teplote 18-20 °C.

Spracovanie :
Ručný zber, veľmi neskorý, odstopkované a jemne zomleté, 48-hodinová predfermentačná macerácia pri teplote 10 °C, priame nasadenie vybraných kvasiniek, 11-dňová alkoholová fermentácia pri teplote 24 – 26 °C v kadi z nerezovej ocele. Počas kvasenia sa rmut v pravidelných intervaloch mieša 4 x denne. Vylisované víno sa uskladňuje do sudov z amerického duba na dobu 8 mesiacov. 100% prírodná jablčno – mliečna fermentácia. Dozreté víno sa po sírení a odkalení prírodnou formou fľašuje.