Zľava!

Chardonnay Tagua Tagua 2019

6.50  4.99  s DPH

Popis

Pôvod : Pravdepodobne pochádza zo stredného východu, z Libanonu, kde sa nazýva Meroue alebo Obaideh. Pestuje sa hlavne v Burgundskej oblasti Francúzka. Bol rozšírený spolu s odrodou Rulandské Biele. Víno z odrody Chardonnay je korenisté, veľmi plné s elegantnými kyselinami a hlavne je vhodné k ďalšiemu vyzrievaniu vo fľaši. V súčasnosti je Chardonnay veľmi moderné a dobre predávané víno. Pri pestovaní je dôležité zabezpečiť teplú polohu a kvalitnú pôdu.

Technológia výroby :

  • Hrozno: 100% Chardonnay
  • Alkohol: 13 %
  • Celková kyslosť: 6,02 g/l v C4H606
  • Oblasť : Central Valley
  • Zber: marec
  • Teplota kvasenia: 14-16°C
  • Alkoholové kvasenie:20 dní v nerezovej cisterne

Organoleptická analýza :

  • Farba: zlatisto-žltá so zelenkavým nádychom.
  • Vôňa: veľmi jemná, hned v začiatku cítiť jemné ovocné arómy.
  • Chuť: mierna chuť broskýň s kvetnatými tónmi a náznakmi slamy.
  • Podáva sa k hydine, rybám a syrom pri teplote 10-12 °C.

Spracovanie :
Ručný zber, odstopkované a jemne sa narušia bobule. 12-hodinová  macerácia pri teplote 10 °C. Priame nasadenie vybraných kvasiniek,  fermentácia pri teplote 15 – 16 °C .Dozreté víno sa po sírení, čírení bentonitom , prefiltrovaní a stabilizácii chladom fľašuje.